WIE IS WOORDEN VAN JANSEN

christien_jansenWoorden van Jansen, dat ben ik, Christien Jansen.

Rond mijn dertigste besefte ik dat ik maar één ding wilde: schrijven, waarna ik bij de School voor Journalistiek in Utrecht diverse interview- en eindredactiecursussen volgde. Ik begon als redacteur bij het tijdschrift Beau Monde, een droombaan. Ik mocht de leukste mensen interviewen op de mooiste plekken van de wereld.

Maar die baan zegde ik op omdat de man ook een droom had: hij wilde een wereldreis maken. We vertrokken voor een klein jaar naar Azië, Australië en Nieuw-Zeeland en kwamen in 2002 terug. Waarna ik drie jaar als freelancer werkte voor onder meer LIBELLE, MARGRIET, MARIE CLAIRE, VIVA MAMA en FLAIR.

Omdat ik zag dat er meer dan genoeg goede journalisten rondlopen maar dat écht goede tekstredacteuren een stuk zeldzamer zijn, richtte ik me op tekst- en eindredactie. En bij LIBELLE heb ik geleerd wat goede tekstredactie inhoudt. Niet alleen zorgen voor foutloze, sprankelende teksten, maar ook voor fantastische koppen, intro’s die je de tekst in trekken en natuurlijk verrassende streamers.

Ik werk nog steeds op de tekstredactie van LIBELLE, inmiddels als freelancer, maar schrijf en redigeer daarnaast ook voor LIBELLE SPECIALS, PLUS SPECIALS, ALLERHANDE, BACKBONE MARKETING, GRAZIA, HEAD OFFICEJAN MAGAZINEMARIE CLAIRE, NATIONALE OMBUDSMAN, NO LEMMINGS, RONALD JAN HEIJN, SPOORLOOS en ZIENRS.